Fyllespesialisten Trepak utvikler unik korkpåsetter
Trepaks korkpåsetter Floating Capper kan sette på kork på en emballasje i fart.
Trepaks eier og VD Jan Hansson (t.h.) sammen med Oskar Hansson, teknisk sjef.
 

Trepak i Malmö produserer fyllemaskiner og korkpåsettere. Nå har de utviklet en helt ny type korkpåsetter som de slev beskriver som «verdensunik.»

Malmö-bedriften Trepak har utviklet en helt ny type korkpåsetter som har fått navnet «Floating Capper» og betegnes som «verdensunik».

Kunder i næringsmiddelindustrien
Trepak har som produsent av fyllemaskiner og korkpåsettere en rekke næringsmiddelprodusenter som kunder. Den største kunder en uten tvil Tetra Pak, som de leverer kapselmaskin til.

Å utvikle en helt ny korkpåsetter er ikke enkelt, konstaterer Trepaks administrerende direktør og eier Jan Hansson. Etter mye utviklingsarbeid er likevel Floating Capper nå ferdig. Dette er en servomotorbasert maskin som er bygget på en totalt nytenkende måte.

- I bransjen som fyller flytende produkter har man lenge savnet en fleksibel maskin som setter på skrukorker uten å stoppe emballasjen, det vil si at den kan kapsle emballasjen i fart, sier Jan Hansson.

- Nå har denne maskinen sett dagens lys, og jeg vil påstå at det er en verdensunik maskin innenfor sitt område. Vi har i hvert fall aldri sett noe som ligner denne.

Ikke karusellmatet og ikke basert på trykkluft
Det som skiller korkpåsetteren fra andre maskiner på markedet er at den ikke er karusellmatet og at den er basert på servomotor, og ikke på trykkluft. Dessuten er den svært fleksibel og enkel å stille om.

- Med denne løsning får man ingen stopp, og behovet for å bytte formatdeler er minimert, forteller Jan Hansson.

- Servostyringen sørger for at alle skrukorker dras til med eksakt samme moment. Servomotorene hoder også styr på at alle emballasjer blir lukket. Skulle noen likevel mangle skrukork, blir de støtt ut av linjen.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2017-12-12

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
flytende meierivarer flytende næringsmidler korkpåsetter matindustri Næringsmidler

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC