Orkla Food Ingredients kjøper Arne B Corneliussen
- Oppkjøpet gir oss tilgang til en ny vekstplattform i næringsmiddelindustrien, sier konserndirektør og leder for Orkla Food Ingredients, Pål Eikeland.

Gjennom sitt heleide datterselskap Idun Industri AS har Orkla Food Ingredients kjøpt 100 prosent av aksjene i ingrediensselskapet Arne B. Corneliussen AS.

Arne B. Corneliussen er en ledende produsent og leverandør av ingredienser til norsk næringsmiddelindustri, og kjøpsavtalen er godkjent av konkurransemyndighetene.

Utvider produktspekter og kundegrunnlag
Produktporteføljen består av krydder, marinader, smakstilsetninger, startkulturer og andre funksjonelle ingredienser, i tillegg til emballasjeløsninger. Kundemarkedet er norsk matproduksjon med norsk kjøttindustri som hovedsegment.

Orkla Food Ingredients er den ledende aktøren innen bakeingredienser i Norden, med produkter som margarin og smørblandingsprodukter, gjær, bakehjelpemidler og bakemikser til brød og kaker, marsipan og iskremingredienser.

Med kjøpet av Arne B. Corneliussen utvides produktspekteret og kundegrunnlaget i Norge.

Ny vekstplattform
- Dette oppkjøpet gir oss tilgang til en ny vekstplattform innen næringsmiddelindustrien, sier konserndirektør og leder for Orkla Food Ingredients, Pål Eikeland.

- Kjøpet av Arne B. Corneliussen innebærer også potensial for synergier med vår eksisterende ingrediensvirksomhet i Norge, både i form av en mer strategisk satsing mot storhusholdning og besparelser innen blant annet innkjøp og distribusjon.

Arne B. Corneliussen ble etablert i 1949 og har siden 1995 vært eid av DAT-Schaub A/S, et datterselskap av Danish Crown.

Konstrerer virksomheten
- Vi har bare gode erfaringer fra vår periode som eiere av Arne B. Corneliussen, men nå er tiden kommet for å konsentrere vår virksomhet, sier Jan Roelsgaard, CEO i DAT-Schaub.

- Vi tror et norsk eierskap vil være positivt for selskapet, og vi ser frem til å fortsette det nære samarbeidet mellom DAT-Schaub og Arne B. Corneliussen.

Selskapet, som har 32 ansatte, har hovedkontor, produksjonsfasiliteter, prøvekjøkken og lager på Økern i Oslo. Virksomheten som overdras hadde en omsetning på 188 mill. kroner i 2016. Partene er blitt enige om ikke å offentliggjøre kjøpesummen.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2017-12-05

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
ingredienser oppkjøp

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC