Emballasje til lagret luksusost ble suksess
Den nye emballasjen beskrives som et friskt pust i en kategori der innpakkingen har vært uendret siden 1950-tallet.
Den kileformede plastemballasjen gjør det enkelt for forbrukere å nyte Allerum luksusost uten tallerken.

Dagens forbrukere vil ha emballasje som gjør hverdagen lettere. Derfor lanserer Skånemejerier en ny praktisk emballasje med oksygenbarriere til lagret ost.

Den nye, kileformede plastemballasjen til Allerum luksusost fra Skånemejerier er laget av RPC Superfos og gjør det enkelt for forbrukere å nyte hard, lagret ost uten å berøre den med fingrene og uten å behøve å finne frem serveringstallerken.

Friskt pust
Den funksjonelle emballasje med oksygenbarriere lever opp til kravet om at det skal være enkelt å få maten på bordet.

- Convenience er en klar trend akkurat nå, men osteemballasje har stort sett ikke forandret seg siden 1950-tallet, sier Jannica Andersson, Brand Manager Allerum & Cheese i Skånemejerier.

- Vi vil gjerne forbedre hele matopplevelsen slik at vi kan alle måter kan tilby våre kunder noe spesielt når de kjøper Allerum-ost. Med den nye emballasjen fra RPC Superfos, som er utviklet spesielt for oss, har vi lykkes med å gi osteemballasje et friskt pust.

- Løsningen får vår ost til å skille seg klart ut fra de andre i ostedisken.

RPC Superfos lever opp til kravene
Under utviklingen av emballasje undersøkte Skånemejerier forbrukernes preferanser på flere måter. Etter hver runde med kommentarer, reaksjoner og forslag, ble det foretatt nye tilpasninger.

Den endelige utgaven av emballasjen, som ligner et kakestykke, ble satt i produksjon etter at testpersonene ga den særdeles positive tilbakemeldinger etter en ukes bruk.

- Vi hadde kontakt med noen utvalgte emballasjeleverandører for å få prosjektet på skinner og jobbet med flere av dem i utviklingsfasen. Til slutt valgte vi å gå videre med RPC Superfos, da de lever opp til våre krav og har vært lydhøre og fleksible til endringer underveis, sier Jannica Andersson.

Sparer plastpose og tallerken
Det endelige resultatet er en kileformet topp på en trekantet bunn. Den innvendige plastmembranen har oksygenbeskyttelse. En del av toppen er gjennomsiktig, slik at ostens gule farge er synlig og bidrar til det samlede visuelle inntrykket.

Når osten skal nytes, fjerner man den trekantede bunnen og plastmembranen, setter bunnen på igjen og snur emballasjen rundt. Deretter skal toppen tas av, og osten er klar til servering på den trekantede bunnen. Etter servering er det lett å sette toppen på igjen.

- Den nye emballasjen innebærer at det ikke er behov for å pakke om osten og sette den i kjøleskapet i en pose etter at den er åpnet, fremhever Jannica Andersson.

- Osten beholder smaken og er godt beskyttet i emballasjen etter åpning. Dessuten bruker man færre tallerkener, siden lokket kan brukes som tallerken.

Bærekraft
Den kundetilpassede emballasjen er egnet til gjenbruk, noe som er viktig for Skånemejerier. Nylig reduserte meieribedriften sin klimapåvirkning med 90 prosent ved å skifte fossile brennstoff med fjernvarme.

Informasjon om den bærekraftige utviklingen kan leses klart og tydelig på emballasjen som er dekorert med avansert In-Mould Labelling fra RPC Superfos.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2017-12-04

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
barriere in-mould labelling ost plastemballasje

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC