Konsept fra interroll gir bedre palltransport
Den nye styreenheten Pallet Control 6000 er hjertet i den komplette løsning som også omfatter transportruller, MultiControl og Interroll Pallet Drive.

Trykkløs akkumulering av palltransport har tidligere medført store kostnader. Interroll har løst problemet med en PLC-fri løsning som også er enklere.

Interroll utvider sin produktserie med desentralisert kontroll og drift med en spesialløsning for palltransport.

Styreenheten er hjertet i løsningen
Den nye styreenheten Pallet Control 6000 er hjertet i den komplette løsning som også omfatter transportruller, MultiControl og Interroll Pallet Drive.

Løsningen kan benytte 400V AC-teknologi og forenkler uavbrutt og problemfri materialflyt. Frem til nå har trykkløs akkumulering av palltransport normalt ført til store kostnader, da det har krevd PLC og pneumatikk for å sikre automatisk flyt av varer ved overføringspunkter.

Løsningen fra Interroll eliminerer behov for sentralisert PLC-kabling og programmering. Den nye styreenheten fungerer som link mellom drivenheten og MultiControl, som bidrar med fullstendig logikk for trykkløs akkumulering.

Enkel, energieffektiv og skånsom materialflyt
En palltransportør med Interroll-teknologi er energieffektiv ettersom den ikke er i kontinuerlig drift. Den kan deles i forskjellige soner som automatisk aktiveres og deaktiveres etter behov. Dette innebærer at systemet kun bruker energi når materialer håndteres.

 De eneste enhetene som er aktive over tid er de som sørger for optimal flyt av paller. Den integrerte mykstartfunksjonen reduserer dreiemomentet ved oppstart, noe som reduserer belastningen på mekaniske komponenter og gir optimal akselerasjon på pallene.

Pallet Control sørger for at pallene ikke hoper seg opp når Pallet Drive skrus av. Siden anlegget benytter trommelmotorer, har Interroll Pallet Drive samme dimensjon som transportrullene og kan integreres sømløst u en transportørprofil.

Plassbesparende
Det betyr at drivstasjonen ikke trenger stor plass og at pallrullebanen kan monteres direkte på golvet eller integreres i et vribord. Sammenlignet med løsninger som benytter ekstern girkasse, gir dette systemet betydelig plassbesparelse.

MultiConrol muliggjør visualisering av transportsystemet og er sertifisert for PROFINELT, EtherNet/IP og EtherCAT feltbusser. Pallet Control Configurator gjør det enkelt å endre parametere og endre rotasjonsretning via Pallet-kontrollens USB-tilkobling.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2017-11-30

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
palletering transportbaner

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC