BillerudKorsnäs kjøper svenske skogområder
- Gjennom oppkjøpet sikrer BillerudKorsnäs langsiktig tilgang på konkurransedyktig og stabilt trevirke, sier VD og konsernsjef Per Lindberg.

For å sikre fremtidige råvarebehov, har BillerudKorsnäs tegnet en intensjonsavtale om kjøp av Bergvik Skog Öst AB som omfatter cirka 350.000 hektar skog.

Bergvik Skog AB er en av Europas største skogseiere og eier 2,3 millioner hektar mark i Sverige. Selskapet ble dannet i 2004 da de kjøpte skog av daværende Korsnäs og Stora Enso i Sverige.


Oppkjøpet av Bergvik Skog Öst Ab innebærer at eierstrukturen blir noe endret, men det viktigste for BillerudKorsnäs er å sikre langsiktig tilgang på trevirke.

- Gjennom oppkjøpet sikrer BillerudKorsnäs langsiktig tilgang på konkurransedyktig og stabilt trevirke, sier VD og konsernsjef Per Lindberg.

- Med en miks av interne og eksterne leveranser er konsernet perfekt posisjonert for å fortsette å utvikle et ansvarlig svensk skogsbruk som ligger til grunn for fortsatt bærekraftige produkter i BillerudKorsnäs.

- Den eksakte fordelingen av ressursene blir nå definert, og vi skal informere om de finansielle effektene som transaksjonen får for BillerudKorsnäs når avtalen blir gjennomført.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2017-11-30

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
fiberemballasje oppkjøp papirproduksjon papp råvarer skogsdrift

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC