Orkla lanserer flaskeserie i 100 % resirkulert plast
Den nye serien Klar fra Orkla kommer i flasker som er laget av 100 prosent resirkulert plast.

"Klar" er en ny rengjøringsserie fra Orkla der flaskene utelukkende består av resirkulert plast som er blitt kildesortert av forbrukere og deretter gjenvunnet.

Rengjøringsmidlene har ingen unødvendige kjemikalier. Anne Støren har vært produkt- og prosjektansvarlig fra begynnelsen av produktets reise, og er overveldet over den positive responsen Klar har mottatt.

Motivert av samfunnstrender
-Vi startet prosjektet i 2016 og begynte utforskingen av det som skulle bli Klar. Vi var motivert av de større samfunnstrendene, og særlig den som karakteriseres av mer bevisste forbrukere, sier han.

- Det er viktig for oss at produktet skal kunne brukes uanstrengt av forbruker, mens vi tar ansvaret for å sikre et grønnere alternativ. Vi var kun fire personer i prosjektet i begynnelsen som virkelig ønsket, og ønsker, å gjøre en miljøforskjell.

- Det har vært et nært og personlig oppdrag å jobbe så tett mot samme mål.

Oppfyller forbrukernes behov
Klar skulle bli et produkt som oppfyller forbrukerens behov, og dermed falt det seg også naturlig å ta med forbrukeren helt fra begynnelsen av reisen på Orklas nye produkt.

Ved siden av samarbeid med forbrukeren, har Klar også hatt et tett samarbeid med Svanen og Astma- og allergiforbundet. Serien er 100 prosent vegansk og består av vaskeaktive stoffer som brytes lett ned i naturen.

Det har vært viktig for teamet bak produktet å utvikle Klar-serien med fokus på informasjon om produktets innhold - både på godt og vondt.

Korker i PCR-plast
-Vi ønsker å spille på lag når det gjelder å bære frem de beste mulighetene. Vi legger også vekt på å ha en åpenhet hvor vi forklarer til forbruker at vi har de ingrediensene vi har, og hvorfor vi har med de ingrediensene vi har, sier Støren.

Klar vil hele tiden jobbe for å spisse produktets videre retning ut ifra hvilken teknologi som kommer på markedet. Neste skritt er blant annet å få korkene i 100 prosent PCR-plast. (Post Consumer Recycled).

- Her jobber vi med leverandøren for å få til dette i løpet av kort tid.Flaskene kan uansett resirkuleres med korken på, avslutter Støren.

Bruk av resirkulert plast kan sidestilles med fornybare råvarer og er helt i tråd med prinsippene om sirkulær økonomi.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2017-11-17

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
plastflaske plastproduksjon resirkulering resirkulert

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC