Helhetstanke i alle ledd i forsyningskjeden
Supply Cycle Thinking» er basert på ekspertise om alt fra design til produksjon og leveranse til resirkulering.

For å optimere sin «closed-loop» forretningsmodell har DS Smith utviklet en helhetlig tankegang som skaper enkelhet i en ellers komplisert forsyningskjede.

Metoden kalles «Supply Cycle Thinking» og er basert på ekspertise om alt fra design til produksjon og leveranse til resirkulering. De tilbyr samtidig løsninger som tar hensyn til kundenes totale emballasjebehov.

E-handel
Ved å sikre god kvalitet i resirkuleringen og følge kravene til papirproduksjon, bruker de ikke mer materialer enn nødvendig. I hele Europa har DS Smith opprettet PackRight og Impact Centre som viser hvor viktig materialer og design er.

Gjennom programmene Made2fit og DISCS settes kundene i stand til å håndtere nye utfordringer i en forsyningskjede som er i stor endring, nemlig e-handel.

- Å finne balansen mellom emballasje som beskytter og samtidig begrense materialbruken er en konstant kilde til bekymring i detaljhandelen, sier Isabel Rocher, sjef for e-handelsløsninger.
- Forbrukerne ønsker heller ikke å motta ødelagte varer eller å måtte håndtere overflødig emballasje.

Resirkulering er fremtiden
Som en av Europas ledende gjenvinnere av pappemballasje håndterer DS Smith over 5,2 millioner tonn fiber årlig. Recycling Division har en rolle når det gjelder å levere høykvalitets fiber til fabrikkene.

Kvaliteten og konsistensen på papiret blir testet gjennom PACE og er helt vital for å sikre produksjon av pålitelig papir og emballasje.

Kvaliteten og prisen på det resirkulerte papiret er viktig i denne sammenhengen. – Jo bedre dekontamineringsprosessen fungerer, jo renere blir papiret som leveres til bruket, forklarer Todor Kostadinov, maskinoperatør fra Trakia Mill i Bulgaria.

- Resirkulering er fremtiden får vår planet, og jeg er stolt over å kunne bidra.

Selve emballasjen
Packaging Division lager bølgepappesker som er elegante og tiltrekkende, «retail ready», raske å pakke ut av og enkle å returnere til starten av syklusen.

- Vi leverer papirruller til bølgepapp- og konverteringsmaskinene, forteller Mika Nieminen, som er operatør på eksefabrikken i Tampere, Finland.

– Jeg gjør mitt beste for å sikre at produktene har høy kvalitet og er bærekraftige ved å gi minst mulig avfall og bruke vannløselig trykkfarge. Det er flott å være en del av forsyningssirkelen.

DS Smith kjører sine fibre flere ganger gjennom syklusen og skaper dermed verdifulle produkter med minimalt avfall og en domino-effekt i kundenes verdikjeder.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2017-11-03

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
bølgepapp

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC