Nytt prosjekt lansert for kjemisk gjenvinning av PET
DEMETO ble presentert på kick-off-møte i Brussel 28. september 2017.
DEMETO er gjennomført sirkulært prosjekt med lukket sløyfe for kjemisk gjenvinning av plast.
Verdikjeden for PET og polyester kan lukkes med DEMETO.
PET-skåler og annen emballasje som er vanskelig å resirkulere, vil kunne gjenvinnes med DEMETO.

DEMETO, som hadde oppstartsmøte i Brussel 28. september, skal utvikle modulær, skalerbar og høyvkalitets de-polymerisering ved hjelp av mikrobølgeteknologi.

DEMETO er finansiert av EUs Horizon 2020-program og skal gjøre det mulig med kjemeisk gjenvinning av PET i industriell skala ved hjelp av enn mikrobølgebasert prosess som i starten vil fokusere på fargede flasker.

Effektiv prosess
På kick-off-møtet i Brussel i september kunne konsortiet informere cirka 60 eksperter på PET-emballasje og polyesterindustri om det teknologiske grunnlaget for DEMETO og om dets rolle i en sirkulær økonomi.

- DEMETO tar sikte på å industrialisere og demonstrere en fullskala industriprosess for kjemisk gjenvinning av PET-flasker, matemballasje og tekstiler på en svært lønnsom og miljømessig bærekraftig måte, forklarte Maurizio Crippa, CEI i gr3n på møtet.

Kjerneteknologien i DEMETO, som er utviklet av selskapet gr3n, gjør det mulig å etablere en effektiv prosess for å depolymerisering (hydrolyse) av plast. Både flasker og andre plastprodukter blir ledet tilbake til sine opprinnelige bestanddeler (EG og PTA). Til slutt vil de kunne relanseres som jomfruelige råvarer.

Lukket gjenvinningssløyfe
- DEMETO-teknologien vil når den er fullt implementert, gjøre det mulig med en lukket gjenvinningssløyfe for PET. Den potensielle påvirkningen på miljø og samfunn er enorm, da dette er et konsept for full sirkulær økonomi for plast, sa Franco Cavadini, CTO i Synesis.

Den forretningsmessige strategien for DEMETI er basert på synergi mellom to industrielle interessenter; gr3n som produserer reaktorer, og Processi Innovativi, en kontraktør som bygger fullskala de-polymeriseringsfabrikker.

Gr3n skal forsyne Processi Innivativi med alle de reaktorene som kreves for å dekke det tilgjengelige markedet.

Les mer om DEMETO her


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2017-10-30

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
kjemisk gjenvinning

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC