Ny emballasjeløsning forlenger holdbarheten på oksygen- og fuktsensitive produkter
Clariant Packagings løsninger øker holdbarheten på oksygen- og fuktsensitive produkter.

Ved hjelp av aktive oksygenabsorbenter og passiv barriere har Clariant utviklet en emballasje som beskytter og forlenger holdbarheten på probiotika.

Probiotika brukes i mat med helsefremmende effekt, såkalt «nutraceuticals», og holdbarheten på disse forlenges ved å forhindre at de utsettes for oksygen, fukt og lys.

Oksygen, fukt og lys kan skade
- Siden probiotika er levende, «snille» mikroorganismer, er det essensielt å beskytte dem for elementer som oksygen, fukt og UV-lys, da dette kan skade eller drepe probiotika og dens effekt, forklarer Stephane Rault, produktsjef for Clariant Healthcare Packaging.

- Den optimale måten å beskytte de mest sårbare probiotika er ofte en kombinasjon av aktive og passive løsninger.

Passive løsninger kan være emballasje med gode barriereegenskaper, som Clariant Oxy-Guard-flasker. Ifølge Rault har den unike strukturen i disse sekslags, ekstrusjonsformblåste flaskene mange ganger bedre barriere enn standard, ettlags PE-flasker.

Dessuten har de bedre beskyttelse mot gjennomgang av fukt og UV-lys.

Flasker i standardstørrelser
Oxy-Guard-flasker er i samsvar med FDA og EUs regelverk for bruk til legemidler og helsefremmende mat. Flaskene er tilgjengelige i en serie av standardstørrelser, med halser som er tilpasset farmasøytiske skrukorker som er produsert i henhold til SP400.

Okysgen-absorbenter finnes i flere former og gir aktiv beskyttelse mot oksygeneksponering. Dette gjelder både oksygenet som finnes i emballasjen ved pakking og oksygenmolekyler som kommer inn i emballasjen i løpet av holdbarhetstiden.

Absorbentene settes direkte inn i emballasjen eller flasken hvor de aktivt absorberer oksygen. PharmaKeep oksygenabsorbenter fra Clariant er fuktighetsnøytrale og absorberer også fuktighet.
Clariant produserer også en serie med silikongel samt fukt- og dampabsorbenter som beskytter legemidler, helsefremmende matvarer og andre produkter mot overflødig fukt.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2017-10-11

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
absorbenter aktiv emballasje barriere fuktbarriere.oksygenbarriere oksygengjennomgang plastemballasje

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC