Blander tradisjonell og moderne look i nye kopper
De nye Ayran-koppene fra Greiner Packaging har det rette utseende for en autentisk drikkeopplevelse.
Fordypningene i koppens overflate er i forskjellig størrelse, som på hamret metall.

Når Greiner Packaging relanserer nye Ayran Cups for sin kunde Bayerische Milchindustrie (BMI), har de blandet tradisjonelt og moderne utseende.

Emballasjeleverandøren har denne gangen laget en plastkopp med metallisk utseende, noe som krever teknisk og designmessig kompetanse. Overflatestrukturen tilfører noe nytt til plastkoppen som ligner på kobberkopper som brukes til salt yoghurt i Tyrkia.

Utviklet i egen design- og prototypeavdeling
BMI tok kontakt med Greiner Packaging i 2015 for å få en ny glans på emballasjen til den populære drikkevaren Ayran. I samarbeid med kunden utviklet Greiner Packagings team i avdelingen for design og prototyper, DesPro, en ny kopp som reflekterer Ayrans tradisjon med et moderne uttrykk.

- Vårt mål var at plastkoppens design skulle ligge så tett opp til originalkoppene som mulig. Å overføre looken av hamret metall til plast var imidlertid utfordrende, forklarer Christian Platzer, ansvarlig Key Account Manager i Greiner Packaging.

Fordypningene i koppens overflate er som på originalen i forskjellig størrelse. Å gi individualitet til et masseprodusert produkt krever et høyt teknisk kompetansenivå. Det samme gjelder det faktum at fordypningene i den sprøytestøpte koppen gjør den vanskeligere å fjerne fra verktøyet.

Tilbys i to fargevarianter
Men etter intensivt utviklingsarbeid ble alle utfordringene overvunnet. Plastkoppen tilbys i to fargevarianter. Den hvite koppen markedsføres primært i dagligvaresegmentet, mens den kobberfargede primært skal selges i etniske markeder i utlandet.

Likheten med den originale kobberkoppen er slående, og gjenkjennelseseffekten er dermed stor. Et spesielt fargegranulat med metallpigment ble utviklet og prøvd på noen serier, og resultatet er unikt på markedet.

Koppene sprøytestøpes i PP, dekoreres med IML og er på 250 ml.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2017-09-13

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
emballasjedesign IML kopp plastemballasje PP

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC