Rema 1000 endrer rosa skinkefilm etter TV-innslag
På TV2s program Matkontrollen i kveld kan du se innslaget om skinkeemballasjen som Rema nå endrer.

Hanne Larsen i Nofima viser i TV2-programet Matkontrollen at den rosa filmen på Rema-skinken ikke gir bedre lysbarriere enn blank film. Rema endrer nå emballasjen.

I kveld kl. 20:00 kan du se Matkontrollens program der Rema 1000 opplyser at overfilmen på skinken har en barrierebeskyttelse med svakt rosa skjær for å beskytte mot butikklysene.

Fant ingen barriereeffekt
Hanne Larsen som er forsker og ekspert på emballering av mat hos Nofima har sett nærmere på skinkepakkene ved hjelp instituttets spesielle lysmålingsinstrument.

Målingene er utført i kjølerom med spesielle lys, for å simulere de reelle forholdene i butikken. Hanne Larsen har sammenlignet Rema-skinkene med en skinkepakke fra Gilde som har blank film.
Hun kommer frem til en tydelig konklusjon:

– Den rosa filmen og den blanke filmen slipper gjennom akkurat like mye lys. Rosa film beskytter altså ikke produktene bedre mot butikklys enn gjennomsiktig film, sier Larsen til Matkontrollen.

Grå inni men rosa utenpå
Hanne Larsen gjennomførte også en praktisk test ved å stikke hull på begge skinkepakkene som deretter ble lagt i kjøleskapet. Etter et døgn var begge skinkene grå inni, mens Rema-skinken så like rosa ut med plasten på.

Matkontrollens avsløring har ført til at Rema 1000 har bedt produsentene om å endre pakkene sine. I en epost til Matkontrollen skriver Rema 1000 at de ikke ønsker slike emballasjeløsninger i sine butikker.

- Vi er uenig i at emballasje kan oppfattes som matsminke. Når dette likevel antydes som et problem, har vi bedt leverandørene om å endre emballasjen, slik at problemstillingen kan ryddes av veien, skiver Rema 1000 til Matkontrollen.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2017-09-07

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
barriere barrierefilm emballasje kjøtt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC