VPK Peterson investerer stort i svenske fabrikker
- Vi er stolte over den retningen som selskapet går i, sier Dan Johannessen som leder Peterson i Skandinavia.
Det skal investeres i nye maskiner ved fabrikkene i Norrköping (bildet) og Bäckefors i Sverige.
Eierne av Peterson vurderer å bygge en helt ny fabrikk i Sarpsborg.

Etter at Peterson-konsernet ble kjøpt av VPK i fjor har et investeringsprogram på cirka 25 millioner euro blitt iverksatt. Fabrikkene i Bäckefors og Norrköping får 9 av disse.

Investeringene i de to svenske fabrikkens skal brukes til nye maskiner og en ny sertifisering, ifølge en pressemelding fra konsernet. I april kunngjorde VPK at også samarbeidspartneren Klingele skal delta i investeringen sammen med VPK.

Toppnivå i BRC-sertifisering
Som første selskap i Skandinavia oppnådde VPK Peterson nylig det høyeste nivået av BRC-sertfisering (BRC Global Stand for Packaging and Packaging Maiterials) for produksjonsanleggene i Norrköping i Sverige og Randers i Danmark.

BRC-sertifiseringen innebærer at Peterson innfrir de omfattende kravene som gjelder for produksjon av emballasje til nærings- og legemidler.

- Å oppnå det høyeste nivået av BRC-sertifisering innebærer at vi nå kan tilby en løsning for de strengeste kravene i næringsmiddelindustrien, blant annet, noe vi ser som en stor styrke og fordel for Peterson, sier Dan Johannessen, som leder Petersons bølgepappdivisjon i Skandinavia.

Modernisering av svenske fabrikker
I tillegg til sertifiseringen, skal anleggene i Norrköping og Bäckefors moderniseres med nye maskiner. Med den omfattende investeringsplanen, sertifiseringen og det solide morselskapet i ryggen, inntar Peterson en unik posisjon på det skandinaviske markedet.

- Investeringene ble godkjent straks etter oppkjøpet i oktober i fjor. Vi er stolte over den retningen som selskapet går i. Investeringsprogrammet sikrer at vi virkelig investerer i fremtiden, både vår egen og kundenes, sier Dan Johannessen.

Da vi snakket med Dan Johannessen og Tommy Prøitz hos Peterson i Sarpsborg tidligere i år, fortalte de to at konsernet vurderer å bygge en helt ny fabrikk i Sarpsborg. Beslutningen om dette skal tas i inneværende år.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2017-09-07

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
bølgepapp Investeringer modernisering

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.MEST LEST
HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC