BillerudKorsnäs investerer i USA-selskapet Vericool
Vericool produserer emballasje for ubrutte kjølekjeder som et alternativ til polystyren.

Med oppkjøpet av en minoritetsandel i den amerikanske produsenten av kjøleemballasje, Vericool, satser BillerudKorsnäs på bærekraftig og komposterbar emballasje.

Vericool har hovedkontor i California og leverer bærekraftige og komposterbare emballasjeløsninger for ubrutt kjølekjede i dagligvare- og legemiddelbransjen som et alternativ til EPS.

Emballasje for ubrutte kjølekjeder
Bak investeringen står datterselskapet til BillerudKorsnäs, Venture AB, som utvikler nye forretningsmuligheter for konsernet gjennom å knytte til seg unge og innovative bedrifter i relativt tidlig fase.

Ambisjonen er å arbeide tett med selskapet og aktivt bidra til å utvikle nye løsninger i emballasjens verdikjede. Finansielt er dette en mindre investering for BillerudKorsnäs.

Vericools produserer emballasje for utbrutte kjølekjeder til eksempelvis hjemleveranser av mat og transport av biologiske legemidler. Dagens kunder er bedrifter i meal-kit-markedet som vokser raskt i USA, samt ledende legemiddel- og bioteknologiselskaper.

Morgendagens bærekraftige emballasjeløsninger
- I frys- og kjølekjedesegmentet har det i årtier vært behov for å finne produkter som kan erstatte fossilbaserte emballasjeløsninger. VeriCools produkter er eksempler på dette og er helt på linje med det vi arbeider for i BillerudKorsnäs, sier Anders Persson, VD i BillerudKorsnäs Venture.

- Sammen vil vi bygge morgendagens bærekraftige emballasjeløsninger og utfordre konvensjonell emballasje med et økt tilbud av alternativer til polystyren.

Vericool blir den fjerde investeringen for BillerudKorsnäs Venture. Tidligere er danske EcoXpac, britiske Hanhaa og norske Kezzler blitt kjøpt opp. EcoXpac utvikler en papirflaske som skal kunne tåle trykket fra kullsyreholdig drikke.

Hanhaa har en løsning som gjør at pakker under leveranse kan tilstands- og posisjonsbestemmes i sanntid uavhengig av land og transportør. Kezzler er global leder på teknologi som gir hver emballasje en unik identitet.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2017-09-05

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
bærekraft dagligvarer fornybar kjølekjede legemidler

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC