Nespresso vil forenkle resirkulering av kapsler
Nespresso vil gjøre det enklere for folk å resirkulere brukte kaffekapsler i Norge.

– I Norge har som mål å gjøre det så enkelt som mulig for kundene våre å levere inn sine brukte kaffekapsler, slik at flest mulig benytter seg av dette tilbudet.

- Det er viktig for oss at Nespresso føles som et trygt valg av kaffe for den miljøbevisste forbrukeren, ettersom aluminium kan gjenvinnes utallige ganger, sier leder for Nespresso Norge, Susan Hagery Bonsak.

Blir til nye ressurser
Sammen med blant andre Fair Trade og Rainforest Alliance, startet Nespresso utviklingen av et globalt bærekraftinitativ i 2003, kalt The Positive Cup.

Nespresso har et fast samarbeid med Norsk Gjenvinning. En spesialdesignet makuleringsmaskin som skiller aluminium og kaffegrut er på plass på anlegget på Økern. Kapselavfall blir ukentlig samlet inn i Nespressos egne butikker, ved ni gjenbruksstasjoner i Oslo og gjennom en egen ordning på postkontorer rundt om i landet.

Kapslene blir sortert og gjenvunnet hos Norsk Gjenvinning. Kaffegruten blir til biogass, som blant annet brukes til drivstoff for busser i hovedstaden. Aluminiumkapslene smeltes om til bruk i andre produkter.

Klimaendringer utfordrer kaffen
Nespresso la tidligere denne måneden fram sin globale bærekraftrapport med målene som skal oppnås innen 2020. Selskapet investerer 4,3 milliarder kroner i bærekraft i denne perioden, og har tidligere investert 1,6 milliarder kroner i tiltak.

– Klimaendringer påvirker oss alle sammen. For de mange hundretusener som jobber med kaffedyrking og produksjon verden over, er endringene en direkte trussel mot deres næring, sier Susan Hagerty Bonsak.

- Nespresso arbeider derfor med en rekke innovative tiltak for å sikre bærekraftig produksjon, kaffebønders levebrød og lokalsamfunnene rundt kaffeplantasjene.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2017-06-23

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC