Norner feiret sine første 10 år med industriseminar
Direktør Trine Rørvik åpnet industriseminaret i Langesund, der cirka 60 gjester var tilstede.
Thor Kamfjord og Ole Jan Myhre fortalte om Norners spenstige planer for fremtiden.
Siw Frediksen var klokkeklar på at plastemballasje kommer til å bestå også i fremtiden.
Morten Augestad tok en titt på tidens trender og hadde noen tanker om fremtiden.

Med cirka 60 gjester fra inn- og utland feiret Norner 10-årsjublileum i Langesund og Stathelle. Jubilanten avslørte samtidig sine spenstige fremtidsplaner.

- 10 år er definitivt noe å feire, sa CEO Trine Rørvik da hun åpnet industriseminaret i Langesund. – Og egentlig har vi 40-årsdag, for det tekniske senteret som opprinnelig var en del av Statoil, ble grunnlagt i 1977, fortalte hun.

Måtte plutselig klare seg selv
Da anlegget ble solgt av Borealis, ble de ansatte i det tekniske senteret plutselig overlatt til seg selv. Etter å ha gått noen runder, fant de ut at de ville prøve å lage et firma av restene. Og det har gått bra.

- I dag er vi 57 ansatte og har hatt en årlig vekst på 10 prosent. Vi har en teknologiportefølje på 10 nye patenter og kunder over hele verden, fortalte Rørvik.

De nye eierne, SCG, ble oppsøkt av Norner, som har jobbet sammen med dem lenge. Nå skal Norner etter hvert flytte inn i nye lokaler i Porsgrunn, etter å ha holdt til de Ineos-eide lokalene i Statthelle siden starten.

Flytter til Porsgrunn
- Vi flytter inn i to etasjer i Powerhouse i Porsgrunn, forteller Thor Kamfjord.  – Teknologisenteret, som også blir nytt, skal bygges på den andre siden av elven, cirka to minutter å gå.

Powerhouse er som navnet hentyder et hus som skal være selvforsynt med energi og i tillegg levere strøm til nette. Huset er designet av Snøhetta og kommer til å bli et av de største husene i Porsgrunn.
Norner har også laget seg en Green Innovation Strategy for å møte nye trender.

– Vi trenger plast og vi ønsker plast, fordi den er lettvektig og nyttig. I en sirkulær økonomi vil ikke plast bli sett på som avfall, det vil være en ressurs, sa Siw Fredriksen.

Norner hadde hentet mange interessante foredragsholdere til Langesund, blant andre Paul Kappel fra maskinprodusenten Engel og Fredric Dreux fra Unilever. I dag fortsetter industriseminaret hos Norner i Statthelle.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2017-06-21

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
jubileum plastemballasje

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC