Gjenbruk av IBCer skal være uten risiko for kunder
Innsamling av IBCer gjennom Schütz Ticket Service kan nå også bestilles gjennom en app
Rekondisjonering med Schütz Ticket Service tar vare på verdifulle ressurser og eliminerer risikoen for kontaminasjon fra rester.

Brukte IBCer sendes rett tilbake til markedet etter en rekondisjonering som avhenger av hva den har blitt brukt til og hva den skal brukes til.

Prinsippet for resirkulering ble lansert på 1990-tallet med Dual-systemet Grüne Punkt for brukt forbrukeremballasje i Tyskland. Dette systemet ble raskt adoptert gjennom bransjeavtalene i Norge og er like relevant i dag.

Drivkraft for innovasjon
Gjenbruk og resirkulering spiller en viktig rolle for industriell transportemballasje og er ofte en drivkraft for innovasjon. Det er over 30 år siden Schütz utviklet sitt gjenvinningssystem, kalt Schütz Ticket Service.

Dette systemet har vokst siden dette og er nå det størst produsentdrevne globale nettverket for innsamling og rekondisjonering av tomme IBCer. De samme høye standardene brukes over hele verden, når Ecobulk blir omgjort til en 100 prosent kompatibel Recobulk.

Det nye varemerket for rekondisjonerte IBCer kommuniserer det faktum at uansett hvilket produkt kundene velger, får de en emballasje med original kvalitet og FN-godkjennelse. Begrepet «rekondisjonering» kan ha forskjellig innhold i bransjen, men Schütz-systemet innebærer dette at den rekondisjonerte emballasjen må bestå de samme testene som originalemballasjen.

Alle spor etter tidligere innhold er fjernet
Uavhengig om emballasjen er et fat eller en IBC skal alle spor etter tidligere innhold være fjernet, og emballasjen skal være tilbake i sin opprinnelige funksjonalitet i henhold til den godkjente modellen. Det innebærer forskjellige nivåer av rekondisjonering der vask er det enkleste.

Beholderen behandles med en høytrykksspyler, og deretter blir den indre flasken renset med kaustisk soda. Alle etiketter, korker og pakninger blir erstattet med nye, før containeren tørkes og sjekkes med varmluft for lekkasjer.

Til slutt foretas en visuell inspeksjon av interiør og eksteriør.

– For kunder som pakker sensitive produkter, er sikkerhet og hygienestandarder viktig. Da bør innerflasken skiftes ut i stedet for bare å vaske den, sier Andreas Wolf, sjef for Reconditioning Services & Sales, EMEA SChütz GmbH & Co.

- Det er derfor vi rekondisjonerer våre IBCer.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2017-06-21

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
IBC rekondisjonering

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC