Forskningsrådet ber industri om å søke H2020-støtte
Stefan Gundersen holdt en presentasjon om H2020 på Industruy 4.0-konferansen i regi av Norsk-Tysk Handelskammer 15. juni.

- Vi ønsker at flere fra industrien skal delta i EUs forskningsprogram H2020, som også er åpent for Norge, sier Stefan Gundersen i Forskningsrådet.

Programmet går over sju år, og det er tre år igjen til programmet avsluttes i 2020. Programmet for årene 2018 til 2020 er nå på skrivebordet, og overskriftene er i ferd med å komme, ifølge Gundersen.

Mye spennende kommer her
- IKT, nanoteknologi, avanserte materialer, bioteknologi og produksjon ser ut til å komme på programmet, selv om dette ikke er offisielt ennå, sa Gundersen.

Forskningsrådet arrangerer kurs og rådgivning om hvordan man kan søke om opptil 500.000 kroner i forskningsstøtte. Man kan søke støtte til å kjøre prosjektet og også om hjelp til posisjonering og reiser.

Konferanse om H2020 i september
19. september 2017 arrangerer Innovasjon Norge matchmaking-konferanse om Horizon 2020 på Doga i Oslo. Her vil avfallsbehandling, bioenergi og bioplast stå på programmet.

Innovasjon Norge arrangerer matchmaking innen temaområdene plast, resirkulering vann, avfall, bioenergi og jordforbedring med en rekke europeiske samarbeidspartnere.

Seminaret er beregnet på bedrifter og forskere som søker prosjektpartnere til FoU-aktiviteter eller til å utvikle nye forretningsmodeller og verdikjeder innenfor den sirkulære økonomien. Konferansen er gratis, og du kan lese mer og registrere deg her:

www.b2match.eu/h2020circulareconomy

 


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2017-06-20

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
biobasert Biologisk plast Bioøkonomi forskning forskningsstøtte IKT Industry 4.0 nanoteknologi

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC