Store plastspann holder pølsene ferske i lang tid
Kjøttprodusenten har valgt plastspann med oksygenbarriere fra RPC Superfos.
Superlift plastspann fra RPC Superfos brukes som emballasje til fem forskjellig pølsetyper.

Kan man bruke store plastspann som emballasje til pølser? Den tyske kjøttprodusenten Metten Fleischwaren mener at fordelene er mange med denne emballasjen.

Kjøttprodusenten har valgt plastspann med oksygenbarriere fra RPC Superfos og mener at dette gir fordeler for medarbeiderne i storkjøkken og kantiner. Enkel håndtering, lav vekt, lang holdbarhet og flott utseende fremheves av direktør Tobias Metten som fordeler.

Fem forskjellige typer pølser
Superlift plastspann fra RPC Superfos brukes som emballasje til fem forskjellig pølsetyper, og en av dem er den mest populære i Tyskland «Dicke Sauerländer» Bockwurst.

Mettens kjernemålgrupper for de store forpakningene er engroshandel og matserveringsindustrien.  Sluttbrukerne roser plastens egenskaper siden beholdernes kanter tåler mye, og det er lett å åpne og lukke lokket.

Håndtaket og spannets lave vekt gjør det enkelt å håndtere både spann og innhold Dessuten kan spannene stables før og etter bruk.

- I storkjøkken hvor det tilberedes mange pølsemåltider har tomemballasje en tendens til å oppta en del av arbeidsplassen. Det utgjør en avgjørende forskjell at spannene kan stables. Er det plass til ett spann, er det plass til en stabel med tomme spann, sier Tobias Metten.

In-Mould Labelling
Løsningen som Tobias Metten henviser til er det store SuperLift-plastspannet med diameter på 226mm og et volum på 4,6 liter.  Med In-Mould Labelling (IML) er spannene beskyttet med oksygenbarriere, noe som gir pølsene en holdbarhet på ni måneder i romtemperatur.

Metten kjører autoklavering ved meget høy temperatur i halvannen time for å oppnå den lange holdbarheten. Det kan ikke sees på spannene som deretter beskytter pølsenes kvalitet.

- Spannene ser fantastisk ut etter autoklavering. Og det er ikke bare pølsenes fremragende smak som bevares, vi har også den sammen fine knekkelyden når man biter i dem, sier han.

For Metten er det ikke noe nytt å benytte plastspann som pølseemballasje, men samarbeidet med RPC Superfos er av nyere dato.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2017-06-19

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC