Rekordhøy aktivitet på Interpack 2017 i Düsseldorf
På Interpack 2017 var digitalisering, Industry 4.0 og bærekraft de fremste trendene.
Friedbert Klefenz, President i Interpack, holdt en presentasjon på Save Food-kongressen.

Verdens største og viktigste emballasjemesse, Interpack 2017 som ble arrangert 4.-10. mai i Düsseldorf, hadde 2865 utstillerbedrifter og 170.500 besøkende, hvorav 74 % internasjonale.

Bransjefolk fra 168 land deltok på messen, hvor det ble inngått kontrakter for et sju-sifret beløp. De fikk se et svært bredt utvalg av innovasjoner og kunne tilegne seg god markedsoversikt. Nesten 98 prosent sier at det er fornøyd eller svært fornøyd med messen.

Unik messe
- Interpack er den messen som alle selskaper i denne bransjen absolutt må dra på. Hvert tredje år er dette en unik messe hvor leverandører og kunder fra hele verden kommer sammen for å bygge nettverk og gjøre forretninger, sier Friedbert Klefenz, President for Interpack 2017.

Som en kommentar til dette i en pressemelding fra WPO, sier Hans Werner Reinhard, administrerende direktør i Messe Düsseldorf, at Interpack har bekreftet sin rolle som verdens viktigste emballasjemesse og innovasjonsplattform.

- Gjennom nyskapningen «Interpack Alliance» med Interpack som flaggskip, har konseptet fått enda mer oppmerksomhet i de internasjonale vekstmarkedene. Dermed kommer det enda flere høykalibers fagfolk til Düsseldorf, sier han.

Digitalisering, Industry 4.0 og bærekraft
I mange stands var digitalisering av produksjonsprosessene på veien mot Industry 4.0-applikasjoner en gjenganger. På denne måten vil det for eksempel være mulig å produsere personlig emballasje på en effektiv måte, eller å garantere sporbarhet, for å nevne to av mange muligheter.

Modulær design av pakkemaskiner og prosesslinjer, samt optimerte digitale driftskonsepter spiller en nøkkelrolle for å redusere kompleksiteten og få mer fleksibilitet i produksjonen når det gjelder endrede batchstørrelser og produktvarianter.

Det ble arrangert et spesialshow under navnet «Industry 4.0» i samarbeid med den tyske ingeniørforeningen VDMA, der de nyeste ideene og tilnærmingene ble presentert.

Save Food Congress og Innovationparc
Seks år etter at initiativet ble lansert har Save Food blitt en bred allianse med over 850 internasjonale medlemmer fra industrien, foreningen, NGOs og forskningsinstitutter. Marit Kvalvåg Pettersen fra Nofima deltok med en presentasjon på Save Food Innovationparc.

På kongressen deltok blant andre Vytenis Andriukaitis, EU-kommisjonær for helse og matsikkerhet, samt en rekke representanter fra leverandører. India var et utvalg område denne gangen, og Gargi Kaul fra det indiske matprosesseringsministeriet var til stede.

FNs mat og landbruksorganisasjon FAO presenterte en studie fra India finansiert av Save Food som viser hvor matsvinnet oppstår og hvilke løsninger som kan tenkes. På messen signerte Messe Düsseldorf og FAO en samarbeidsavtale for de neste fire årene.

På Innovationparc, som foregikk i et telt på messeområdet, ble det vist praktiske løsninger for å redusere matsvinn. Her ble også vinnerne av WorldStar vist frem.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2017-06-19

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
interpack

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC