Nytt material lanseres som alternativ til plast
Det nye materialet er laget av treflis og er tenkt å brukes til kosmetikkemballasje.

Det finske oppstartsselskapet Sulapac Oy lanserer et nytt økologisk material som alternativ til plastemballasje, laget av treflis og organiske bindemidler.

Sulapacs emballasjematerial er vanntett og fullstendig biologisk nedbrytbart. I første omgang er materialet tenkt om brukes til luksusemballasje for kosmetikk.

Kosmetikk blir det første satsingsområdet
De to finske biokjemikerne Suvi Haimi og Laura Kyllönen, som har skrevet en avhandling om medisinske biomaterialer, står bak Sulapac OY. Oppstartsselskapet ble dannet i februar i år, med støtte fra Tekes, det finske utviklingssenteret for teknologi og innovasjon.

- I prosessen med å omdanne innovasjon til kommersielle produkter dro vi nytte av vår kunnskap om hvilke biomaterialer som passer i hvilket miljø, skriver Suvi Haimi i en pressemelding.

Produkter som produseres med Sulipac-materialet får plastlignende egenskaper. Ettersom det er vann- og oljetett og er ugjennomtrengelig for oksygen, mener gründerne at materialet er spesielt godt egnet for kosmetikkprodukter som såpe, kremer og salver, osv.

Kan produseres i store serier
Emballasje som lages av Sulapac kan dessuten formes og se ut slik kunden ønsker. - En annen stor fordel er at emballasjen kan produseres i store serier, akkurat som konvensjonell plastemballasje. Det gjør produktene svært konkurransedyktig, sier Suvi Haimi.

Sulupac Oy er innstilt på rask vekst og forhandler nå med flere varemerker for å inngå partnerskapsavtale. Entusiasmen og tiltroen til det nye materialet er stor. I den første fasen har Sulapac fått en million euro i finansielle bidrag.

- Vår store visjon er å gjøre Sulapac til det ledende økologiske emballasjematerialet. Vi søker partnere som hjelpe oss å nå ut internasjonalt gjennom globale varemerker, avslutter SUvi Haimi.

Sulapac Oy er ett av seks oppstartsbedrifter som ble valgt ut til å medvirke i Stora Ensos akseleratorprogram, som selskapet gjennomfører i samarbeid med Aalto University Developing Entrepreneurship (Aalto ENT) og Vertical Accelerator.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2017-06-15

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
biobasert biologisk nedbrytbar Materialer

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC