Nortura er blant Norges mest innovative bedrifter
Nortura er inne på listen over de mest innovative bedriftene i Norge.

Etter å ha klatret fra fjorårets 20. plass er Nortura inne som nummer 9 på Innovasjonsmagasinet liste over de mest innovative bedriftene for 2017.

INNOVASJONSMAGASINET og www.innomag.no utgis av Inspirator AS og med over 25.000 lesere er magasinet Norges ledende innovasjonsmagasin.

I jurybegrunnelsen står det:
“Matvareprodusenten som eies av 19.000 bønder befester posisjonen som innovativt fyrtårn med stor villighet til å tenke nytt. Arne Kristian Kolberg og hans team jobber bevisst og grundig for å bli en sirkulærøkonomi vinner, og de er på god vei. Hvem sier at ikke norske bønder er innovative og teknologisk oppdaterte?”

– Dette er en solid anerkjennelse av det systematiske arbeidet Nortura har gjort de siste årene på innovasjon, sier konsernsjef Arne Kristian Kolberg.

- Det har blitt jobbet grundig med kultur og struktur internt i selskapet og vi har tatt tak i både lavthengende frukter og radikale prosjekter.

Eksempler på prosjekter som er realisert de siste årene:

  • En ny pakketeknologi som forlenger holdbarheten på kjøtt.
  • Samarbeid med legemiddelselskapet Biovotec, der eggehinnemembranen fra egg skal utvikles til sårhelende plaster.
  • Grasfóra, kjøtt fra kyr som har spist minimum 90 prosent gress gjennom sitt livsløp.
  • Samarbeidsprosjektet med Felleskjøpet; den nye fabrikken Bioco der restråstoff fra kyllingproduksjon skal bli til proteinrike produkter.
  • Min Kiosk – En app som gjør det enkelt å bestille, betale og få matvarer levert til arrangementer for lag og foreninger
  • Meatish - en serie kjøttfrie produkter.

– Vi er veldig stolte over denne kåringen og opplever at innovasjon ikke lenger er fremmed for Nortura, men er en naturlig del av det vi gjør i hverdagen, sier Gurill Narum Mediaa, direktør for innovasjon i Nortura.

- Gjennom innovasjonsnettverk, vår årlige Innovasjonsdag og Innovasjonspris og ikke minst gjennom vårt Innovasjons- og FoU-styret, bidrar vi til å skape en kultur som avler innovasjonsprosjekter.

Norske bedrifter som har lykkes
InnoMag’s redaksjon har foretatt utvelgelsen av kandidater. Leserne har gjennom vinteren blitt oppfordret til å nominere kandidater både innen kategorien Startups og i kategorien ledende norske innovasjonsfyrtårn. Uavhengige eksperter, både norske og internasjonale har deltatt i diskusjonene.

– Vi mener at dette er Norges desidert mest omfattende oversikt over hvem som faktisk ER innovative i motsetning til de som nøyer seg med å prate om innovasjon, sier juryleder Truls Berg, InnoMag’s ansvarlige redaktør i en kommentar.

- Vi understreker at listen kun omhandler norske virksomheter, men felles for de fleste av dem er at de har lykkes med å utvide sitt marked til å omfatte store deler av kloden.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2017-06-15

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
innovasjon matproduksjon

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC