...
Lerøy fronter emballasje-kampanjen «Til låns»
Dersom vi resikrulerer alle aluminiumformene Lerøy bruker årlig, kan de bli til 6 000 sykler.

Kampanjen "Til låns" slår et slag for aluminiumemballasje som ikke bare kan brukes på nytt, men nærmest harevig liv dersom den kastes på riktig sted.

– Det er ingenting som heter søppel, men heller verdier på avveie. Det var ordene Norsk Gjenvinning brukte da vi jobbet frem denne kampanjen, og beskriver godt utfordringen vi står overfor, sier Pål Erik Michelsen, direktør for merkevare og markedsføring i Lerøy.

Kan bli til 6.000 sykler
Sammen med Norsk Gjenvinning har Lerøy utviklet kampanjen Til låns, som skal bidra til å endre søppel- og gjenvinningsvaner i de norske hjem. Dersom alle aluminiumformene sjømatprodusenten bruker årlig resirkuleres, tilsvarer dette 6 000 sykler.

Kampanjen som slår et slag for økt gjenbruk hadde startskudd i mai. Undersøkelser viser at mange ikke vet hvor aluminiumformene skal kastes etter bruk. Og for deg som lurer, her er fasiten: Former og folie av aluminium skal rengjøres lett og leveres til gjenvinning for glass- og metallemballasje.

Samtidig sier mange forbrukere at de ønsker å ta et miljøansvar, og det er dette kampanjen skal legge til rette for. I første omgang som en påminnelse i form av en lapp om hvor formen skal kastes etter bruk, påklistret alle produkter som kommer i aluminiumformer.

Nesten alt kan brukes på nytt
Ikke alle vet at aluminium kan gjenvinnes, og emballasjen ender dermed sin karriere i feil søppelspann.
Det som derimot blir levert til riktig returpunkt, glass og metall, kan få et nytt liv som noe annet i neste omgang: En hermetikkboks, aluminiumsfolie, en espressokanne eller en sykkel.

Hvert år kjøper Lerøy 4 millioner aluminiumformer for å kunne levere ferdigpakket, fersk sjømat til dagligvarebutikker over hele landet. Disse brukes blant annet til laks, ørret, steinbitfileter og torsk som du kan sette rett i ovnen eller på grillen.

– Leveres alle disse til gjenvinning, betyr det også at primærproduksjonen av nye former potensielt vil kunne gå ned, og at vi sparer miljøet for CO2-utslipp, sier Michelsen.

Ikke ditt, ikke vårt – bare til låns
At aluminium har fått en selvskreven plass på det norske kjøkken er ikke uten grunn. Det sterke materialet i sølvfarge tåler både varme og kulde, og dets praktiske egenskaper gjør at fisken din er perfekt beskyttet, også mens den står i ovnen eller på grillen.

Aluminium er også lett å forme og bearbeide, og dets holdbare egenskaper sørger for at det kan resirkuleres i det uendelige uten tap av kvalitet.

Faktisk er 75 prosent av all aluminium som noen gang er produsert fortsatt i bruk – og slik bør det fortsette å være. Aluminium eies nemlig av ingen, men er kun til låns.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2017-05-23

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
aluminium fisk fiskeemballasje gjenvinning resirkulering

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC