Danske Palcut doblet overskuddet i 2016
Palcut doblet fortjenesten i 2016 og ser ut til å vokse videre i 2017. Her fra årets Interpack-messe.
På Interpack demonstrerte Palcut antiskli-ark for drikkevarer.

I 2016 økte Palcut bruttofortjenesten med 23 prosent til 13,5 millioner kroner. En sterk vekst i Sør-Europa bidro til et godt resultat på bunnlinjen.

Palcut, som er spesialist på helautomatiske arkdispensere og antiskli-ark til palleteringsanlegg, fikk et resultat etter skatt på 4,7 millioner kroner i 2016, mot 2,4 millioner i 2015. Dermed fortsetter veksten fra de siste årene.

- Vi har hatt god vekst på det danske og skandinaviske markedet og meget sterk vekst i Italia, der vi har vunnet flere viktige kunder i året som gikk, forteller Rudi Pedersen, adm. direktør i Palcut AS.

- Samtidig har vi blitt mer produktive og presterte det siste året en større omsetning med det samme antall ansatte som året før.

Store næringsmiddelkonserner
Palcut har en rekke av verdens store næringsmiddelkonserner som kunder, og her fortsatte bedriften å vinne terreng i 2016. Hos Arla-konsernet ble det installert flere nye Palcut-løsninger som en del av deres helautomatiske palleteringsanlegg på meierier i Danmark og Tyskland.

Novozymes er blant de nye danske kundene.

I Italia leverte Palcut en referanseinstallasjon til Fratelli Beretta, som er en av landets store delikatesseprodusenter. Det ble også installert Palcut-anlegg på flere fabrikker hos en ledende produsent av hygieneartikler i Italia.

Samtidig har Palcut inngår samarbeid med en stor systemintegrator.
- Vi har alliert oss med en stor servicevirksomhet som skal stå for service på våre Palcut-løsninger på det italienske markedet for å sikre fremtidig vekst, sier Rudi Pedersen.

Utviklingen fortsetter
Palcut forventer en fortsatt positiv utvikling i 2017. Nylig har bedriften inngått en kontrakt med næringsmiddelkonsernet Mondelez om levering av antiskli-ark til bruk som mellomlegg ved palletering av en lang rekke av deres merkevarer.

Avtalen er en forlengelse av et samarbeid gjennom 10 år.

Generelt ser bedriften et stort potensial i Italia, Spania, Portugal og en rekke østeuropeiske markeder.  Men det er vanskelig å finne kvalifiserte agenter, og det kan være med på å bremse veksten.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2017-05-19

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
antiskli mellomleggsark palletering

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC