Interpack: Braskem feirer 10 år med grønn PE-plast
150 merkevareleverandører over hele verden har valgt å benyttet grønn PE fra Braskem i sin emballasje.
Produktserien «Cuide-se Bem» fra Buticario har 100 prosentfornybart emballasjematerial.

10 år etter at forskningen på grønn polyetylen startet i Brasil, kan Braskem høste fruktene i det internasjonale markedet med sin biopolymer.

Plastråstoffet som Braskem kaller «I’m green» produseres av sukkerrør og gir reduserte utslipp av klimagasser sammenlignet med fossile råstoff. På Interpack som går fra 4.-10 mai i Düsseldorf viser Braskem forskjellige typer bruksområder for den grønne plasten.

Store merkevareleverandører er kunder
150 varemerker i Europa. USA, Asia, Afrika og Sør-Amerika har tatt i bruk den grønne plasten. Blant de meste kjente kundene er Tetra Pak, som har benyttet grønn PE til belegget på sine skrukorker siden 2012. I 2014 tok de også i bruk bioplast i belegget på kartongene.

Den japanske drikkevareprodusenten Suntory tok i bruk grønn PE i skrukorkene på 550ml flasker for «Suntory Aso Tennensui» mineralvann i 2016. Flaskene produseres i et estimert opplag på 26 millioner årlig.

Woolworths, en av Sør-Afrikas viktigste supermarkedkjeder, har varslet i fjor at de vil bruke fornybar plast i sin melkeemballasje.

Kapasitet på 200.000 tonn i året
- Braskem har kapasitet til å produsere 200.000 tonn Grønn PE i året, noe som gjør dette til det første polyetylenet fra fornybare råvarer som produseres i industriskala verden over, soer Gustavo Sergi, direktør for fornybare kjemikalier i Braskem.

- Vi investerer stadig mer i innovasjon, og et av høydepunktene i utviklingen er å bruke råvarer fra fornybare kilder.

Boticario Group, som er en leverandør av skjønnhetspleieprodukter, har tatt i bruk 100 prosent fornybart emballasjematerial i produktserien «Cuide-se Bem» (ta godt vare på deg selv). Dette er første gang Boticario Group har brukt grønn PE i alle produkter i en serie.

Selskapet vant Organic Monitor’s Sustainable Beauty Award for denne serien. Prisen anerkjenner bransjens innsats for å produktene mer bærekraftige. For å gjøre forbrukerne kjent med dette, har Boticario laget ikonet «Uses Plastic of Vegetal Origin» på emballasjen.

Braskem er på stand G15 i hall 9.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2017-05-10

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
biobasert Biologisk plast grønn PE interpack

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC