Flerlagsfilm gjenvinnes til skolepulter i Sør-Afrika
"Virtuous Circle-prosjektet" gir mat med  økt holdbarhet, mens emballasjen gjenvinnes til skolepulter.

Partnerne i det Sørafrikanske prosjektet Virtuous Circle melder om et gjennombrudd i forskningen på gjenvinning av flerlagsemballasje, noe som hittil har vært vanskelig.

På Interpack i Düsseldorf 5. mai annonserte partnerne i Virtuous Circle-prosjektet at de har fått et gjennombrudd i forskningen på gjenvinnbar flerlags matemballasje.

Innovativ matemballasje
Funnene kaster nytt lys over potensialet for at denne typen emballasjen kan gjenvinnes til bruk i verdifulle produkter i en sirkulær økonomi.

Filmer med flere lag i forskjellige materialer er en innovativ emballasje som brukes for å bevare mat og beskytte den for kontaminasjon eller oksygen som fører til raskere degradering av matkvaliteten.

Flerlagsemballasje er svært effektiv men kritiseres for å være utfordrende å gjenvinne på grunn av at det er vanskelig å separere og sortere de forskjellige lagene etter bruk.

Og selv om man skulle lykkes med en teknisk gjenvinning, har det vært en generell oppfatning om at dette råmaterialet vil være av en kvalitet som bidrar til «downcycling».

Måtte finne en løsning
Ett av hovedmålene med Virtuous Circle-prosjektet, som ble lansert i Sør-Afrika i 2016, har vært å utfordre disse antagelsene.

Prosjektpartnerne DuPont og Rural Wate Poverty Alleviation Solutions (RWPA) har samarbeidet om å teste innovative metoder for å lage nye produkter med genuin verdi av flerlags filmemballasje etter at den har tjent sitt opprinnelige formål.

- Selv om flerlagsemballasje spiller en viktig rolle for å bevare mat, har avfallet av denne typen emballasje vokst jevnt, så vi måtte finne en løsning, sier Dr Andrew Venter, CEO i Wildlands.

"Grønne" pulter
Hovedfokuset i Virtuous Circle-prosjektet er å distribuere næringsrik Futurelife Smart Food til barn i Sør-Afrika og deretter gjenvinne ståposene til skolepulter. Ståposene lages i flerlagsfilm av Equaltrade 4, mens Amcor har levert folien for posene.

Hver Wildlands Green Desk sikrer at 40 kg avfall ikke går til deponi og til å redusere mangelen på tre millioner skolepulter i Sør-Afrika.
Futurelife produserer funksjonell mat med mål om å forbedre folks helse og velvære ved å hjelpe dem å velge næringsrike produkter.

Ståpose med midtforsegling
Equaltrade 4 er en leverandør av logistikk og matrelaterte produkter til gruveindustrien i det sørlige Afrika. Ståposekonseptet ble utviklet som et mellommåltid for gruvearbeidere men har funnet flere bruksområder.
Ståposen har en midtforsegling holder det næringsrike pulveret atskilt fra den rensede vannet og gir produktet en holdbarhet på seks måneder. Forseglingen brytes ved å klemme på posen.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2017-05-08

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
film flerlagsfilm multilayer plastemballasje plastfilm ståpose

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC