Keep-it er på vei ut til det europeiske markedet
Keep-it er en norskutviklet holdbarhetsindikator som nå er på vei ut på det europeiske markedet.
Forskerteamet bak Keep-it, med Kristen Hovland til høyre.
Over 30 millioner Keep-it-indikatorer vil bli påsatt forbrukerpakninger i det norske markedet i år.

Keep-it Technologies, selskapet bak holdbarhetsindikatoren Keep-it, har hentet inn 55 millioner og sikter seg inn på dagligvaremarkedet i Europa.

I en rettet emisjon mot nye investorer og eksisterende aksjonærer har Keep-It Technolgies hentet inn 55 millioner kroner som skal finansiere internasjonal ekspansjon og økt produksjon på Alna i Oslo.

Satser på Europas dagligvaremarked
Mer enn 30 millioner Keep-it indikatorer vil bli påsatt forbrukerpakninger med fersk fisk og sjømat, ferskt kjøtt og fjærkre i det norske markedet i år.

Med ny kapital på plass rettes innsatsen mot det europeiske dagligvaremarkedet. Det er et økende fokus på kvalitet og matsikkerhet fra forbruker, samtidig som myndighetene i flere land arbeider aktivt for å redusere matsvinn.

– Kvalitet og redusert matsvinn blir stadig viktigere for forbrukere, både i Norge og Europa for øvrig, sier daglig leder Kristen A. Hovland i Keep-it Technologies i en pressemelding.

- Frankrike innførte et forbud mot å kaste mat i 2016. Slikt sett er tidspunktet for en internasjonal lansering av Keep-it veldig godt. Vi jobber nå tett med europeiske produsenter og dagligvarekjeder.

- Erfaringene våre fra Norge viser at Keep-it fører til økt forbrukertilfredshet, redusert matsvinn og økt lønnsomhet.

Verdt 218 millioner kroner
I Norge har selskapet samarbeidet tett med blant annet Rema 1000, og de fleste av dagligvarekjedens ferskvareprodukter har nå en Keep-it holdbarhetsindikator.

Viola AS (100 prosent eid av Rasmussengruppen) og Erik G. Braathens investeringsselskap Ojada er blant de nye investorene som har deltatt i emisjonen. Rasmussengruppen er også på eiersiden i Kolonial.no.

Swedbank har vært tilrettelegger for emisjonen på 55 millioner. Etter emisjonen er verdien på selskapet 218 millioner. De største eiere er fremdeles Investinor og Scatec, som begge deltok i emisjonen sammen med andre, eksisterende eiere.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2017-04-20

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
holdbarhet holdbarhetsindikator indikator intelligent emballasje

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC