TINE lar seg inspirere av designstudenters ideer
Kristofer Hoffmann Schärer, Fredrik Lien Bjørgmo, Neno Mindjek og Petter Torgersen Myhr fikk oppgaven å designe fremtidens melkeemballasje. (Foto: Synnøve Prytz Berset)

Designstudenter fra Westerdals ble utfordret til å komme med forslag til hvordan fremtidens melkeemballasje skal se ut. TINE vil bruke forslagene som inspirasjon.

Det var under en workshop på Mat & Emballasje-messen at studentene fikk i oppgave å designe fremtidens melkeemballasje. På forhånd hadde studentene fått informasjon fra Tine om de utfordringene som finnes for de forskjellige emballasjetypene. Ellers var oppgaven åpen.

Jobbet konseptuelt
– Vi har hatt kort tid på oppgaven og har derfor jobbet på et konseptuelt nivå, sier Fredrik Lien Bjørgmo til bladet Matindustrien, som har intervjuet studentene.

– En av problemstillingene vi så på var hvorvidt man skal bruke tid på å utforme en mer miljøvennlig emballasje som kan kildesorteres om produktet skal spises på farten og emballasjen derfor kastes i offentlige søppelkasser som ikke videre kildesorteres, fortsetter han.

Litt av motivasjonen for å delta i workshopen var det var en interessant vri som studentenes syntes det var gøy å dukke ned i.

- Vi har sett på de eksisterende produktene, på svakheter og muligheter, og hvilke retninger vi kan dra det i. Det handler om å generere tanker hos de i Tine som jobber med dette hver dag, sier Bjørgmo.

Inspirasjon for Tine
Emballasjeutvikler Magnus R. Karlsson i Tine sier at de ville gi studentene en oppgave der de fikk bruke sin effektivitet uten å bli låst av tekniske begrensninger, slik de som arbeider med emballasje til daglig opplever.

Han sier til Matindustrien at studentene hadde mange interessante tanker og ideer som TINE vil bruke som inspirasjon.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2017-04-05

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
emballasjedesign studenter

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC