Viser støvtette, forseglede papirposer på VFFS-maskin
Med ny teknologi kan monomaterial papirposer forsegles og fylles i VFFS-maskiner.
Den vertikale form, fill & seal-maskinen fra Bosch kommer nå med ZAP-modul og kan produsere støvtette og forseglede papirposer.
Bosch viser også en oppdatert PME Mandrel Wheel Machine med ZAP-modul.

På årets interpack vil Bosch Pagaging Technology og BillerudKorsnäs vise sin nyeste innovasjon, Sealed Paper Packaging Technology for tørre matvarer som sukker og mel.

På messen vil de to bedriftene vise en VFFs posepakkemaskin for verdens første støvtette, forseglede papirposer for sukker, mens melprodusenter kan dra nytte av en oppgradert PME mandrelhjulmaskin med ZAP-modul.

Fleksible formater og metoder er nå mulig
Frem til nå har det kun vært mulig å lage papiremballasje i monomaterial med forhåndslimte poser eller formede papirposer i mandrelhjulmaskin. Med VFFS-konseptet er det mulig med fleksible emballasjeformater og pakkemetoder, noe som hittil har vært forbeholdt polymerfilm eller belagt papir.

Med ZAP-modulen fra Bosch er det nå mulig å prosessere monomaterial papir med VFFS-teknologi og støvfri forsegling. Hemmeligheten ligger i Axello ZAP-papiret fra BillerudKorsnäs som er spesielt utviklet for dette bruksområdet, samt ZAP-modulen fra Bosch Packaging Technology.

ZAP-modulen påfører en liten mengde lim under pakkeprosessen, og teknologien er nå også tilgjengelig for mandrelhjulmaskiner, slik at papirposene blir støvtette.

Rene hyller og bedre beskyttelse
For dagligvarehandel og forbrukere betyr dette rene hyller, bedre produktbeskyttelse og derigjennom bedre produktkvalitet.

- Markedet reagerte positivt da vi lansere Sealed Paper Packaing i 2016, og det førte til at vi la til en ZAP-modul i porteføljen, sier Bernhard Bruhn, produktlinjesjef for tørr mat i Bosch Packaging Technolgy.

- Ved å tilby to alternative teknologier i ZAp-modulen kan vi ivareta behovene for produsenter av tørre matvarer, og gi dem mulighet for differensiering ved å tilby emballasje som er fullt gjenvinnbar, samtidig som produktkvaliteten blir bedre.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2017-04-04

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
fiberemballasje interpack pakkemaskin papirposer

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC