Orkla satser mer penger på pizzaeventyret på Stranda
 Siden 1980 har det blitt laget godt over 500 millioner Grandiosa- og BigOne-pizzaer på Stranda.
Konsernsjef Peter Ruzicka vil investere videre i pizzaeventyret på Stranda.

Orkla skal investere over 500 millioner kroner i pizzaproduksjonen på Stranda. Totalt selges det frossen pizza i Norge for 2,1 milliarder kroner.

Men ifølge Orklas konsernsjef Peter A. Ruzicka Orkla blir forbrukerne stadig mer kvalitetsbevisste.

- Vi er stolte av pizzaeventyret på Stranda, og som største aktør i det norske pizzamarkedet er det viktig at Orkla hele tiden kan levere høyere kvalitet. For oss er det åpenbart at det som er godt nok i dag, ikke er godt nok i morgen, sier Ruzicka.
 
Økt effektivisering i produksjonen
Investeringsprogrammet, som går over fem år, inneholder en satsing både på nye innovasjoner og en effektivisering av produksjonen.  
 
- Målet er å fortsette å begeistre forbrukerne med den beste pizzaen, sier Peter A. Ruzicka.

Investeringsprogrammet består av flere etapper, som muliggjør fremtidige innovasjoner.

- Vi legger avgjørende vekt på å bli mer effektive i produksjonen. Mot slutten av perioden ønsker vi å samle de to fabrikkene vi har på Stranda på ett sted.
 
Over 500 millioner pizzaer laget på Stranda
Stranda har en helt spesiell plass i Orklas historie. Eventyret startet for alvor i 1980, da Orkla «fant opp» og produserte den første Grandiosa-pizzaen. Det var i en tid da pizza fortsatt var å anse som eksotisk mat i Norge.

Med denne investeringen skrives et nytt kapittel i pizzaeventyret. Siden 1980 har det blitt laget godt over 500 millioner Grandiosa- og BigOne-pizzaer på Stranda.
 
Pizzaproduksjonen på Stranda er av stor betydning for verdiskapingen i norsk jordbruk og norsk matproduksjon. Et års osteforbruk til pizza krever melk fra rundt 6.400 kyr.

Regner vi dette om til antall sysselsatte gårdsbruk, betyr det at nærmere 300 norske gårder er engasjert på heltid med å levere melk for å dekke osteforbruket ved pizzafabrikken.
 
Om Orkla 
Orkla er en ledende leverandør av merkevarer og konseptløsninger til dagligvare-, storhusholdnings- og bakerimarkedet i Norden, Baltikum og utvalgte markeder i Sentral-Europa og India. Orkla er notert på Oslo Børs og har hovedkontor i Oslo. Konsernet hadde i 2016 en omsetning på cirka 38 milliarder kroner og hadde ved årsskiftet cirka 18.000 ansatte.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2017-03-30

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC