Arvid Moss innstilt som ny president i NHO fra juni
Arvid Moss, konserndirektør i Hydro, er innstilt som ny NHO-president. Foto: Øyvind Breivik, Hydro.

NHOs valgkomité har innstilt konserndirektør i Hydro, Arvid Moss (59), som ny president i NHO. Han er innstilt til å overta etter Tore Ulstein som går av i juni.

Moss er konserndirektør i Hydro med ansvar for forretningsområdet Energi, samt forretningsutvikling i konsernet. Han er innstilt til å overta etter Tore Ulstein, som i juni går av etter fire år som NHOs president.

- Arvid Moss har omfattende industrierfaring fra en av våre største medlemsbedrifter, svært solid styreerfaring og sterk politisk bakgrunn, sier Egil Olsvik, leder av NHOs valgkomite..

- Moss' brede erfaring vil bidra til å styrke NHOs posisjon i årene som kommer, og valgkomiteen innstiller derfor Moss som presidentkandidat.

I Hydro siden 1983
Moss har lang erfaring fra næringsliv, politikk og organisasjonsliv, både som direktør og styreleder. I tillegg til en karriere i Hydro som strekker seg tilbake til 1983, var Moss politisk rådgiver for Høyre på Stortinget og for Høyres partileder fra 1985 til 1989.

Han var statssekretær og stabssjef ved statsministerens kontor i Jan P. Syses regjering. Moss har tidligere vært styremedlem i NHO i perioden 2009 - 2012 og har styrelederfaring gjennom en årrekke både fra Viken Energinett og Posten.

Moss er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole og ble mens han var styreleder i Posten, kåret til «Årets Styreleder» i Norge i 2008.

Næringslivet står foran muligheter og utfordringer
Moss sier han setter stor pris på å bli innstilt som president av valgkomiteen, og ser frem til å kunne jobbe for NHOs 25000 medlemsbedrifter, forutsatt at Generalforsamlingen velger ham til ny president og styreleder i møte 13. juni.

- Norge og norsk næringsliv står foran spennende muligheter og betydelige utfordringer i årene som kommersier han.

- Det er viktig å tenke langsiktig og ta strategiske grep som sikrer levedyktighet og vekst over tid. NHO spiller en viktig rolle i dette, og det er en ære å bli innstilt til et så spennende og viktig verv .

Valgkomiteens innstilling til visepresident og styremedlemmer vil bli presentert senere.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2017-03-14

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
Ansettelser næringsliv

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC