Nordmenn netthandlet for 50 milliarder kroner i 2016
Nordmenn bruker mest penger på netthandel i Norden, ifølge PostNord.
- Nye og spennende løsninger for mer fleksible leveringsmåter er på gang, sier Kristin Anfindsen.

Det tilsvarer 1691 kroner per person. Det er det høyeste beløpet blant de nordiske kundene, som sammenlagt netthandlet for 213,6 milliarder kroner.

Det fremgår av PostNords årlige rapport "Netthandel i Norden" som nå utgis for niende gang.
Mobiltelefonen har på kort tid endret forbrukernes atferd og er på frammarsj både som innkjøpskanal og som en stadig viktigere kilde til informasjon.

Hver fjerde nordiske forbruker som har handlet på nettet, har gjennomført et kjøp med mobiltelefonen. Her er det imidlertid store forskjeller mellom både aldersgrupper og land:

Unge netthandler mest
Forbrukere mellom 18 og 49 år handler betydelig oftere enn eldre, og det er Sverige og Norge som er mest mobilmodne av de nordiske landene. Dette innebærer at svensker handler med mobilen i nesten dobbelt så høy grad som finnene.

- Mobilen er den enheten man som oftest har for hånden, og mange nettbutikker har vært raske med å utvikle spesialtilpassede sider og apper for små skjermer, sier Kristin Anfindsen, utviklingssjef for e-commerce i PostNord.

- Vi kommer til å se stadig flere forbrukere bruke mobiltelefonen både for å handle og for å orientere seg før et kjøp.

Vil velge leveringsmåte
Fire av fem nordiske nettkunder mener at det er viktig å kunne velge leveringsmåte når de handler på nettet.

Her er det både likheter og tydelige forskjeller mellom de forskjellige landene. I Finland og Norge foretrekker man å få varene levert hjem i postkassen, mens det er mest populært å hente selv på et utleveringssted i både Sverige og Danmark.

Raskere, mer personlig og smartere - det er nøkkelordene for de nettbutikkene som vil lykkes med produkttilbudet sitt og den komplette kjøpsopplevelsen i de nordiske markedene. Makten ligger i forbrukernes hender – å være proaktiv og lære sine kunder i de forskjellige markedene å kjenne, blir derfor stadig viktigere.

- Nye og spennende løsninger for mer fleksible leveringsmåter er på gang, og forbrukerne ønsker mer kontroll enn noensinne. Man ønsker å kunne spore pakken kontinuerlig, men også styre om den skal leveres i morgen, om tre dager eller om to uker – hjem, på jobb eller på hytta, sier Kristin Anfindsen.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2017-03-14

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
logistikk netthandel

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC