Esko lanserer strategi for ernæringsmerking av mat
Esko lanserer en løsning som kan hjelpe bedrifter å oppgradere emballasjen til nye merkeregler.

En av verdens største leverandører av integrerte løsninger for emballasjeindustrien, Esko, vil hjelpe bedrifter å tilpasse emballasjen til nye merkekrav for ernæring.

- Vi ser en bølge av ny lovgivning etter hvert som regjeringer over hele verden vil oppdra forbrukerne gjennom produktemballasje, sier Philippe Adam, vice president Global Marketing i Esko.

Innebærer oppgradering av emballasjen
- For mat- og drikkevareindustrien, samt mange farmasøytiske og "nutrasøytiske" leverandører innebærer dette at de må oppgradere emballasjen og forretningsprosessen tilsvarende. Med vår nye skreddersydde løsning og smarte programvare kan vi hjelpe dem, fortsetter han.

Lanseringen fra Esko kommer etter at amerikanske Food and Drug Administration (FDA) introduserte en modernisert varedeklarasjon for ernæringsfakta, som produsentene må rette seg etter innen juli 2018.

Det amerikanske landbruksdepartementet har senere foreslått å oppdatere næringsdeklarasjonen for kjøtt- og fjærekreprodukter. Flere land tenker i de samme baner, og nye retningslinjer for å kommunisere ernæringsinformasjon på emballasjen i Canada og Frankrike. Flere er ventet å følge.

Løsninger som forenkler kompleksiteten
Avhengig av behovene i hver organisasjon og hvor dataene skal lagres, har Esko laget tre definerte løsninger. Løsning 1 starter med merkevareeieren, løsning 2 med den grafiske utformingen, mens løsning tre er full systemintegrasjon.

Hver organisasjon kan velge den løsningen som i nåværende situasjon passer best.

Detaljert informasjon om de forskjellige løsningene kan du lese her.

70 prosent spart tidsbruk
I tillegg lanserer Esko en løsning som kan hente ut ernæringsfakta fra eksisterende emballasjefiler og konvertere disse til data som kan brukes til å automatisere designen. Dette er beregnet å gi 70 prosent spart tidsbruk for kunder som må oppgradere for å samsvare med de nye kravene.

- Det er viktig at bedriftene kan ligge i forkant av de nye kravene og føle seg trygge på at hver enkelt SKU de produserer har samsvarende emballasje, sier Philippe Adam.

- Esko vil fortsette å levere nye templater der ernæringsinformasjon og ingredienser kan plasseres automatisk. Med vår løsning kan nye krav bli en del av den daglig jobben og ikke et unntak eller forstyrrende element.
 


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2017-03-06

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
ernæring etiketter matvarer merking

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC