...
Amerplast lanserer miljøposen AmerGreen
Med AmerGreen vil Amerplast ta en lederposisjon i bærekraftig utvikling av emballasje.
Det som er bra for miljøet, er bra for forretningene, mener Amerplast.
Amerplast har utviklet en serie med poser laget av gjenvunnet husholdningsplast.

Med ambisjon om å være i front i bærekraftig utvikling av fleksibel emballasje, lanserer finske Amerplast den nye posen AmerGreen.

AmerGreen består av tre nøkkelkomponenter:
* Reduksjon av matsvinn ved å forlenge holdbarheten på matvarer på en naturlig måte
* Konvertering av PE-materialer fra biologiske råstoff som sukkerrør
* Partnerskap med lokale myndigheter for å designe gjenvinnbare løsninger

Vil ta en lederposisjon
- Det er ingen grunn til å forsinke overgangen i den fleksible emballasjeindustrien til en miljømessig sunn virksomhet. Med AmerGreen er vi klare for å ta tetposisjonen i denne overgangsprosessen, sier Reima Kerttula, COO i Amerplast.

- Dagens forbrukere setter pris på bærekraftig emballasje, og vi kjøper ikke forestillingen om at forbrukere skal måtte velge mellom grønn emballasje og profitt. Tvert imot er vi overbevist om at det som er bra for miljøet, er bra for forretningene, bemerker Kerttula.

Amerplast har aktivt utviklet en serie med poser laget av gjenvunnet plast og produserer bæreposer med opptil 95 prosent gjenvunnet material.

Samarbeid med Ekokem
Nylig inngikk selskapet en samarbeidsavtale med Ekokem, som er en nordisk leverandør av miljøstyring og materialeffektive tjenester.

Samarbeidet involverer produksjon av plastposer og fleksible emballasjematerialer laget av gjenvunnede plastgranulater produsert av Ekokem. Mesteparten av Ekokems råvare stammer fra husholdningsavfall.

I samarbeid med PerfoTec har Amerplast også lansert AmerFresh Packaging System som et tilbud til salatindustrien. Emballasjen forlenger holdbarhet på fersk salat uten bruk av kjemikalier og reduserer matsvinnet med opptil 50 prosent.

Halverer matsvinnet med pustende emballasje
AmerFresh Packaging System gir optimal respirasjon for fresk salat, og dette forlenger livssyklusen med en gang den er pakket. Systemet bidrar dermed til økt salg og reduserte kostnader.

I samarbeid med Braskem, verdens ledende biopolymerprodusent, kan Amerplast tilby Green PE laget av 100 prosent fornybart råstoff, det vil si etanol fra sukkerrør. Grønn PE kan gjenvinnes i eksisterende strømmer og har samme kvalitet og tekniske egenskaper som konvensjonell PE.

Produksjonen av Grønn PE gir ingen økning i CO2-utslippene, men bidrar faktisk til en reduksjon i stedet. Polarbröd, kunde av Amerplast og Sveriges tredje største bakeri, har besluttet å konvertere all sin fleksible film fra fossilt til biobaset råstoff fra Amerplast.


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2016-10-31

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
Biologisk plast Bioøkonomi grønn PE holdbarhet matsvinn

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC