...
- Vi skal ikke flytte IT-driften til India, sier Nortura
Nortura vurderer en ekstern tjenesteleverandør med virksomhet i Norge (foto: Nortura/Øyvind Haug).

 
Kjell Rakkenes sier at Nortura ikke skal flytte IT-virksomheten til India, slik NRK gir inntrykk av.

I en sak på NRK mandag skapes det et inntrykk av at Nortura skal flytte IT-drift og infrastruktur til en underleverandør i India. - Dette er feil, sier Nortura.

– Vi skal ikke flytte IT-drift til India. Matiq (Norturas IT-selskap) vil vurdere å flytte tjenesteproduksjonen innen IT-drift og infrastruktur, som berører cirka 25 prosent av våre IT-ansatte, til en ekstern underleverandør med virksomhet i Norge, sier Kjell S. Rakkenes som er konserndirektør for kommunikasjon og Trygg Mat i Nortura.

Kostnadseffektivitet
Bakgrunnen for at Nortura nå gjør en vurdering av enkelte deler av IT-tjenestene, henger sammen med behovet for å sikre kostnadseffektivitet samt å sikre nødvendig fokus på å støtte opp om vekst og lønnsomhetsmålene som er lagt i Norturas konsernstrategi. 

Det er ventet at det treffes en beslutning i løpet av høsten/vinteren.

– Vi legger stor vekt på at en eventuell leverandør kan levere gode IT-tjenester, men selskapet skal også tilby et godt arbeidsmiljø og faglig utvikling for de medarbeiderne som eventuelt blir berørt, sier Rakkenes.

Sikre konkurransedyktighet
Nortura har igangsatt et betydelig arbeid med å skifte selskapets IT-plattform som styrer konsernets forretningsprosesser. De nye systemene vil stille nye krav til kompetanse og driftsmiljøet i Matiq.

– Vurderingen som gjennomføres handler om hvordan vi skal sikre at Nortura også i framtiden har en teknologisk konkurransedyktig og kostnadseffektiv drift og infrastruktur, sier Rakkenes.

Før endelig beslutning treffes, skal saken behandles i Matiqs styre og administrasjon, Norturas konsernledelse og Norturas konsernstyre.

 


PER ØYVIND NORDBERG

Editor - Norway
PER ØYVIND NORDBERG
per@packnews.com

Publisert: 2016-09-12

NØKKELORD (OBS! Klikk på et nøkkelord for å se flere artikler om samme tema)
industri IT rasjonalisering

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.


HVEM LEVERER HVA
HVEM LEVERER HVA
Leverandørguide på nett og papir
FØLG OSS PÅ TWITTER
KALENDER
KALENDER
Finn emballasjebransjens viktigste messer og arrangementer
FØLG OSS PÅ FACEBOOK
RPC