MMK overtar Folla Bruk


Nye eiere av den norske CTMP-fabrikken Folla Bruk blir Mayr-Melnhof Karton.

Annonse

I desember undertegnet MMK en intensjonsavtale med Folla's daværende eiere, Södra Cell AB, om å overta fabrikken i Follafoss, Verran, Nord-Trøndelag. Nå er avtalen en realitet. Partene oppgir prisen til rundt 4 millioner Euro.

Siden starten i 1908 har Folla Bruk hatt skiftende eiere. Som sistemann kom det svenske konsernet Södra Cell inn i år 2000. Nå står en annen gigant for tur: MM Karton er verdens største produsent av bestrøket, resirkulert kartong og blir stadig sterkere innen ferskfiberkartong også. Hovedkontoret ligger i Wien, Østerrike.

Södra Cell, på sin side, ønsker å redusere sitt engasjement innen chemi-thermomechanical pulp (CTMP).

– Til tross for store anstrengelser har det ikke har lyktes oss å få til noen lønnsom drift ved Folla Bruk, slår Södras CEO, Gunilla Saltin, fast.

Fabrikken har en kapasitet på drøye 100.000 tonn CTMP i året. Denne papirmassen brukes blant annet til produksjon av melkekartonger, servietter og bleier. På det meste hadde Folla Bruk ca. 150 ansatte.


Klikk her for å bestille abonnement på Matindustrien

Mer om

Metsä på Youtube

19.09.14 - kl 08:35 Metsä Board lanserer video om liner for emballasjer. Videoen viser den hvite bølgepappemballasjens livssyklus.

Nesten som glass

18.09.14 - kl 14:39 Milliken kommer til å vise fram sine Ultra Clear PP termoformingsløsninger ved Emballasje 2014.

Mottok Spesialitet-merket

16.09.14 - kl 14:38 Lokalprodusert mat blir stadig mer populært i Norge. Under årets Matstreif ble noen utvalgte norske matspesialiteter hedret med Spesialitet-merket.

Viktigste saker nå

Metsä på Youtube

Metsä Board lanserer video om liner for emballasjer. Videoen viser den hvite bølgepappemballasjens livssyklus.

Nesten som glass

Milliken kommer til å vise fram sine Ultra Clear PP termoformingsløsninger ved Emballasje 2014.

Designet emballasjen selv

Tine opplevde at yoghurt-salget økte da de bestemte seg for å designe emballasjen på sin 8-pak sesongyoghurt selv.

Mottok Spesialitet-merket

Lokalprodusert mat blir stadig mer populært i Norge. Under årets Matstreif ble noen utvalgte norske matspesialiteter hedret med Spesialitet-merket.

Siste kommentarer