Emballasjenytt

WorldStar til champagnekork


Zork SPK gjør det mulig å lukke champisflasker mellom hvert bruk.

Annonse

Se det er noe helt nytt! Alle er vel kjent med at champisen må drikkes i sin helhet når flasken først er åpnet, og det kan - av og til - bli i meste laget. Årsak: Det er kul umulig å lukke den gedigne flasken med den gjengse, spesialformede korken, som til overmål er inngjerdet med ståltråd.

Nå har det amerikanske Zork utviklet en helt ny og gjenget konstruksjon, som løser problemet enkelt og greit. Om den karakteristiske knallen ved første gangs åpning fortsatt er der, sies det intet om. Men sikkert kan man (det vil si ekstremt rike eller idiotiske medborgere) sprute innholdet på gjestene sånn for moro skyld.

For denne innovasjonen ble firmaet hedret med en WorldStar under årets store emballasjekonkurranse. Juryeringen fant sted i Kroatia denne uken. 23 jurymedlemmer hadde mer enn 240 innsendte bidrag å ta stilling til.

Blant vinnerne er "Zork," og som prikken over i'en ble den også belønnet med "The President's Award".

Vi kommer tilbake til andre WorldStar-vinnere.


Klikk her for å bestille abonnement på Matindustrien

Mer om Emballasjenytt

Iglo av melkekartongene

21.11.14 - kl 01:01 Melkekartonger, vann, farger og god tid er alt som skal til for å holde svigersønnen beskjeftiget før jul.

Lettbrettet fra Elopak

19.11.14 - kl 08:59 Elopaks seneste kartong til ferske produkter er avrundet og enklere å brette.

Nytt lukkesystem

18.11.14 - kl 18:39 Ardagh får ros for et nytt lukkesystem for malingsspann.

Viktigste saker nå

Krangler om poseavgift

Venstre og Frp krangler om hvem som sto bak bæreposeavgiften i statsbudsjettet.

Signaler om bioplast

I statsbudsjettavtalen er det for første gang kommet klare signaler om virkemidler for fornybar plast.

1,50 i bæreposeavgift

Bæreposer skal koste en milliard ekstra: Fra 15. mars blir det lagt 1,50 kroner i avgift på hver pose både i plast og papir.

Sprayer på DNA-koder

I stedet for strekkoder skal påsprayet identifikasjon i molekylstørrelse merke maten for å unngå sykdom.

Siste kommentarer