Bærekraft i lette vinflasker


Den karbonnøytrale vinen Sunrise tappes på flasker som er 14 prosent lettere enn vanlige flasker.

Annonse

Redusert vekt

* Siden 2011 har Sunrise blitt tappet på flasker som er 14 prosent lettere enn vanlige flasker.

* Dette sparte miljøet for 11,8 tonn glassavfall i 2011, og hindret 2,6 tonn CO2 fra å slippe ut i atmosfæren på grunn av redusert transportvekt.

Dette er bare ett av stegene produsenten tar for å sikre bærekraftig produksjon.


100 prosent karbonnøytral

Den chilenske vinprodusenten Concha y Toro er opptatt av å minske vinproduksjonens skader på miljøet. Nå er vinen Sunrise erklært 100 prosent karbonnøytral.

- Vi reduserer alle utslippene så mye som mulig, fra innhøsting og helt fram til vinen er fremme hos våre distributører, sier daglig leder for Concha y Toro Norge, Anne Eliasson.

- Vi er stolte over å kunne si at Sunrise er karbonnøytral.


Tone Granaas i Grønn Hverdag.

Lettere flasker, mindre utslipp

Miljøorganisasjonen Grønn Hverdag synes det er flott at næringslivet viser samfunnsansvar.

- Alle tiltak som er med på å redusere klimagassutslipp, som å minske utslippet ved produksjon og transport, er veldig bra, sier Tone Granaas, daglig leder i Grønn Hverdag.

- Vi anbefaler bedrifter først å kutte sine egne utslipp, for så å kjøpe godkjente klimakvoter for å kompensere for resten av utslippet. På denne måten kan de bli helt nøytrale. Det er viktig å kutte først og kompensere etterpå, sier hun.


Måler vannforbruk

Concha y Toro er også den første vinprodusenten i verden som måler vannforbruket, såkalt water footprint, gjennom hele produksjonsprosessen.

- Vann er en viktig og knapp ressurs i store deler av verden, og vi benytter 40 prosent mindre vann for å produsere ett glass Concha y Toro-vin enn hva som er gjennomsnittet for den globale vinbransjen, sier daglig leder i Concha y Toro, Anne Eliasson.

I tillegg til å redusere utslipp ved produksjon og transport, handler Concha y Toro klimakvoter på The Santiago Carbon Exchange (SCX) for å kompensere for utslipp fra alle sine produksjonsfasiliteter og kontorer verden over.


- Hos oss er miljøet i fokus, sier Anne Eliasson i Concha Y Toro Norge.

Lokalt og globalt

Vinprodusenten støtter også lokalmiljøet i Chile, blant annet gjennom elveprosjektet Lircay, som støtter lokale arbeidsplasser og sikrer fornybar energi til lokalbefolkningen.

- Vi synes det er viktig å ta vare på lokalbefolkningen, og samtidig gjøre ting i riktig rekkefølge, sier Anne Eliasson.

- Først reduserer vi våre egne utslipp så mye som overhodet mulig, deretter kjøper vi klimakvoter og støtter lokale prosjekter. Hos oss er miljøet i fokus, noe vi tror mange av våre kunder setter stor pris på.


Vingården der Concha Y Toro produserer karbonnøytral vin.

Klikk her for å bestille abonnement på Matindustrien

Mer om

Etiketten er ferskvare

23.10.14 - kl 23:23 Etikettene har utviklet seg fra enkel informasjonsbærer til viktig markedsføringskanal.

Mindre pakker mot svinn

23.10.14 - kl 23:24 Mindre forbrukerpakninger var blant innspillene i debatt om matsvinn i Oslo.

Hitler til kaffen

23.10.14 - kl 23:17 Skal det være en kaffekopp med sukker og Hitler?

Kart

Se større kart »

Viktigste saker nå

Etiketten er ferskvare

Etikettene har utviklet seg fra enkel informasjonsbærer til viktig markedsføringskanal.

Hitler til kaffen

Skal det være en kaffekopp med sukker og Hitler?

Mindre pakker mot svinn

Mindre forbrukerpakninger var blant innspillene i debatt om matsvinn i Oslo.

Din egen Tabasco

En Tabasco-flaske på bordet med restaurantens eller hotellkjedens egen logo? Ikke noe problem.

Siste kommentarer