Materialnytt

Honnør til folie


Ekstra lang levetid på ferskt kjøtt karakteriserer vinneremballasjen i DuPont Award.

Annonse

Dette var den 24. utgaven av konkurransen, og produktet som gikk til topps, kalles "FreshCase". Det er en spesialfolie for vakuumpakking, utviklet og produsert av Curwood.

Ifølge firmaets egen argumentasjon er dette verdens første vakuumpakning, som "får kjøtt til å blomstre" og holde det rødt og tiltalende i hele den lange levetiden.


Betydelig materialreduksjon

Folien kalles videre et godt alternativ til EPS-skåler, svøpt i PVC-film, og den gir innholdet en levetid på inntil 10 ganger mer. Samtidig reduserer den mateterialmengden med opptil 75 prosent – det gir lavere emballasjekostnader.

Pakket kjøtt får en holdbarhetstid på 34-36 dager


Kompakt

Produsenten sier videre at "FreshCase" eliminerer ulempene forbundet med modifisert atmonsfærepakket (MAP) vare, slik som ekstra volum på grunn av gassen. Innholdet blir hermetisk forseglet, og dermed forekommer det ingen lekkasjer og kjøttsaftsøl.

Curwood med hovedkontor i Oshkosh, Wisconsin (USA),er et selskap i Bemis-gruppen.

Juryen i årets DuPont Packaging Awards hadde mer enn 200 bidrag fra hele verden å ta stilling til. Den kåret til slutt fem gull- og 10 sølvmedaljevinnere.


Klikk her for å bestille abonnement på Matindustrien

Mer om Materialnytt

Lett PP-skum

11.09.14 - kl 14:09 Stive skumbrett gir mulighet for vektreduksjon i emballasjeindustrien.

To nye linere

09.04.14 - kl 13:36 Metsä Board lanserer to nye bestrøkne linere med nye muligheter for bølgepapp-applikasjoner.

Ny PP for tøffe miljøer

31.03.14 - kl 00:02 Norner har utviklet et nytt PP-materiale med lang levetid i aggressive kjemiske miljøer.

Viktigste saker nå

Vil være gevinstdrivende

– Vi ønsker å være gevinstdrivende og ser på løsninger for å få effektive pakninger og miljømessig bedre sluttprodukt, sier Adam Törnqvist om hvorfor emballasjeoptimering er så viktig for Mondelez.

Kan varmes i ovnen

Færch Plast lanserer verdens første CPET skinpack for kjøtt og fjærkre for varming i ovn.

Asko effektiviserer

ASKO effektiviserer internhåndteringen av paller ved sitt anlegg på Kalbakken.

Krever nye emballasjetyper

En av fem konsumenter har problemer med å åpne boksmat, viser en ny undersøkelse utført av Canadean. Dette vil føre til krav om alternative emballasjetyper.

Siste kommentarer