Logistikk

Effektiv pannekakemerking


I Laholm har Cerealia fått full kontroll på merking av emballasjen til 400.000 pannekaker.

Annonse

Vel å merke: Denne mengden går ut av portene på den svenske fabrikken - hver dag.

CodeIT AS er valgt som leverandør av totalløsning innenfor AutoID, merking og datafangst hos Lantmännen Cerealia's fabrikk i Laholm Sverige. 400 000 pannekaker produseres hver dag for distribusjon over hele verden.

Den tidligere utfordrende logistikken med mer enn 120 ulike typer fortrykte etiketter ble redusert til sju med CodeIT sin løsning. Denne inkluderer et tilsvarende antall etikettmaskiner av merket ”T63 Thermo transfer” fra Autolabel, og disse håndterer én million D-pak hvert år.


Sentral plassering

Etikettmaskinene printer og påfører etiketter i front på D-pak. Produksjonssjef Martin Göransson forklarer:

- Det er et ufravikelig krav at etikettene skal plasseres sentrert på hver pakning, selv om disse er i forskjellige størrelser. Dette har CodeIT løst ved å montere maskinene på et elektrisk justerbart stativ, noe som resulterer i at kartongene ikke trenger å orienteres spesielt på transportbanen. Denne funksjonen har spart oss for verdifull gulvplass.

Mange etikettoppsett inneholder lister over ingredienser på opp til 15 (!) språk – noe som fører til svært liten skrift. Dette stiller strenge krav til utskriftskvalitet og nøyaktighet.


Patentert løsning fra CodeIT

Den unike og patenterte vakuumplaten gjør at justering mellom ulike etikettstørrelser er overflødig, noe som sparer tid ved produktbytte.
Martin Göransson fortsetter:

- Svært brukervennlige etikettmaskiner med enkelt bytte av etikettrull og karbonbånd bidrar til høyere effektivitet og gjør jobben enklere for produksjonsstaben.

Etikettmaskinene "T63" er alle koblet til CodeIT Enterprise's programvareløsning, som er integrert med Cerealias sentrale ERP system (Movex/M3).


Klikk her for å bestille abonnement på Matindustrien

Mer om Logistikk

Asko effektiviserer

13.10.14 - kl 12:57 ASKO effektiviserer internhåndteringen av paller ved sitt anlegg på Kalbakken.

Nøyaktig sjekkvekt

06.10.14 - kl 13:03 Sjekkvekten Versa Teorema har ny sertifisert teknologi som garanterer nøyaktig veiing.

Papirfri måling

02.10.14 - kl 13:55 Håndholdte ScanTape erstatter tradisjonelle målebånd og forenkler hverdagen for de som jobber med logistikk og transport.

Viktigste saker nå

Siste kommentarer